Veelgestelde vragen


Hieronder bevinden zich de onderwerpen waar wij de meest gestelde vragen in hebben onderverdeeld. Klik op een onderwerp naar keuze om de meest gestelde vragen te bekijken.

Daarnaast kunt u voor meer informatie vrijblijvend contact met ons opnemen. Denk hierbij onder andere aan informatie omtrent sierbestrating, tuintegels, keramische tuintegels, tuinhout, natuursteen, GeoCeramica en inlite verlichting. 
« terug naar overzicht

Er groeit groen alg/mos op mijn bestrating, wat nu?
Groene alg groeit overal en zeker op sierbestrating. Wel is het van de ene soort makkelijker te verwijderen dan van de andere. De alg groeit met name als het langere tijd vochtig is en als de zon weinig schijnt. Met name dus in de herfst en in de winter en het begin van het voorjaar.

Het verwijderen van de aanslag kan u het beste doen met onze algenreiniger (anti-algen). Gebruik de alg-verwijderaar altijd eerst op een klein onopvallende stukje in de tuin om te kijken of het product de kleur en de structuur van de tegel niet aantast.
Hogedrukreiniger gebruiken?
Gebruik de hogedrukspuit liever niet op sierbestrating! De nadelen zijn veel groter dan de voordelen. Je beschadigt het oppervlak van de tegels, waardoor de bestrating eerder zal verkleuren en de coating wordt aangetast. Vuil en alg zullen sneller terugkomen en dat is nog moeilijker te verwijderen.

Tegels kunnen uitsluitend gereinigd worden met behulp van één van de geschikte onderhoudsproducten!
Hoe onderhoud ik (tuin)hout
Tuinhout,hardhout en douglas hout hebben buiten veel te lijden van het weer,wind en slijtage. Kippersluis heeft verschillende soorten onderhoudsproducten en beitsen die zeer geschikt zijn voor het onderhouden van uw(tuin)hout.

 
BBQ-vet op de tuintegels
BBQ-vet op de tuintegels

Naast het organische vuil van algen heeft tuinbestrating ook te kampen met synthetische vervuiling. We leven in de zomer steeds meer buiten. Denk bijvoorbeeld aan de buitenkeuken en de BBQ: hiervan komen vetten en ander vuil op de tegels of stenen terecht. Net zoals u de binnenvloer goed onderhoudt, moet dit ook gebeuren met de ’buitenvloer’. Daarom biedt Kippersluis doeltreffende producten om natuursteen, beton, keramiek, terra cotta, marmer en gebakken stenen te impregneren en zo het intrekken van vet en vuil te voorkomen.
Hoe verwijder ik vlekken die zijn veroorzaakt door bladeren?
Pas altijd op voor bladeren en ander organisch afval, sommige soorten bevatten (looi)zuren die in de tegels trekken. Deze (looi)zuren zijn sterker dan een impregneermiddel en/of coating. Het is daarom noodzaak om bladeren zo snel mogelijk van de bestrating te verwijderen. Eventuele vlekvorming zal door regelmatig onderhoud met een terrasreiniger en regen geleidelijk weer verdwijnen.
Witte uitslag op mijn bestrating,wat nu?
Verschijnen er witachtige vlekken op uw bestrating ? Geen nood, het gaat om kalkuitbloei. Deze manifesteert zich als witte sluiers of strepen. Onze producten worden vervaardigd met natuurlijke grondstoffen zoals water, granulaten en uiteraard cement. Aangezien kalkuitslag een 100% natuurlijk verschijnsel is, dat zich voordoet bij alle producten op basis van cement, kunnen wij dit ondanks alle kwaliteitscontroles niet uitsluiten. We maken daarbij een onderscheid tussen primaire en secundaire kalkuitslag.

Primaire kalkuitslag ontstaat tijdens het productieproces. Er treedt een chemische reactie op tussen het aanmaakwater en het cement waardoor ‘vrije kalk’ ontstaat. Die vermengt zich met het water en wordt door microscopische kleine kanaaltjes naar de oppervlakte getransporteerd. Hier komt de kalk in contact met CO_ uit de lucht en zet zich af in de vorm van ‘kalkuitslag’. Door onze steeds betere productietechnieken wordt het fenomeen beperkt tot een minimum maar uitsluiten kan niet.

Secundaire kalkuitslag komt voor in de eerste twee jaren van de verwering. Deze vorm van aanslag komt slechts in geringe mate voor, aangezien in verhard beton de vrije kalk nog nauwelijks naar het oppervlak kan migreren.

Belangrijk is te weten dat kalkuitslag de kwaliteit van het beton op geen enkele manier beïnvloedt. Kalkuitslag kan dus nooit een reden zijn voor weigering of prijsvermindering van onze producten.

Verwijderen van kalkuitslag In contact met lucht carboniseert vrije kalk vrij snel. De kalkuitslag zal dus na verloop van tijd vanzelf verweren. Hoe zuiverder de lucht, hoe langer het helaas duurt. Geduld is de beste remedie tegen kalkuitslag!

U wilt er toch iets aan doen ? Er zijn in de handel producten verkrijgbaar om kalkuitslag te behandelen. Denk er echter aan dat de textuur en kleur van uw bestrating door het gebruik van chemische reinigingsmiddelen lichtjes kunnen wijzigen en neem een aantal voorzorgsmaatregelen:
Mag ik een kalkuitbloeiverwijderaar op alle bestrating gebruiken?
Zeer zeker niet: deze middelen bevatten zuren die uw bestrating onherstelbaar kunnen beschadigen! Wij adviseren u uw lokale specialist te raadplegen voor deskundig advies.
Er zitten vlekken op mijn bestrating, wat nu?
Gooi een emmer warm water over de bestrating. Gebruik evt. een sopje van water met wat zachte zeep (natuursteen), allesreiniger (beton- of gebakken steen) voor de rest van de vlek. U kunt ook gebruik maken van onze speciale olie- en vlekverwijderaar. Let op! Speciale schoonmaakmiddelen altijd eerst uitproberen op een onopvallend stukje bestrating.
Ik constateer een tintverschil, wat nu?
Tintverschillen tussen div. pallets stenen en klinkers komen vrijwel altijd voor. Meng daarom alle ontvangen pallets met elkaar en zo krijgt u een geheel. Mocht u bij tegels een tintverschil opmerken, maak dan beide tegels nat, is het verschil nu weg dan komt het tintverschil door het vocht. Is het tintverschil verschil klein, meng alle tegels bij het straten en krijg zo één geheel. Is het verschil groot, ga dan niet straten en neem contact op met een van onze vestigingen.