menu

Historie

De geschiedenis van Kippersluis Sierbestrating begint in september van het jaar 1955 als de dan 37-jarige Thomas Johannes Kippersluis een radicaal besluit neemt. Als vader van vijf kinderen in de leeftijd van vier tot zestien jaar (en met een zesde op komst) dient hij zijn ontslag in bij de zand- en grindhandel waar hij tot dan toe zijn brood had verdiend. Kippersluis beslissing geldt als protest tegen het niet nakomen van de toezegging van zijn baas om de zaak over te mogen nemen.
 

Kippersluis laat het er niet bij zitten en schaft voor 500 gulden een tweedehands De Soto vrachtwagen aan. Niet dat de nieuwbakken ondernemer dat geld op het spaarbankboekje heeft staan: alleen dankzij steun uit de familiaire kring slaagt hij erin de financiering rond te krijgen. De trotse eigenaar parkeert zijn jongste aanwinst voor de deur aan de P.M.R. Versteeghstraat 89 te Bussum. Hier schroeft hij een glimmend bordje aan de gevel, ten teken dat hij met zijn vrachtwagen beschikbaar is voor het vervoer van zand en grind. Dag en nacht staat Kippersluis klaar om het zijn klanten naar de zin te maken. Binnen een jaar is de De Soto aan vervanging toe. Het wordt een Austin, die nieuw zo’n 23.000 gulden moet opbrengen. Ter vergelijking: in die eerste jaren bedraagt de omzet ongeveer 18.000 gulden, waarvoor Kippersluis circa 1800 ritjes moet maken.

Historisch is de eerste verhuizing, eind 1959 naar de Cereslaan. Een noodzakelijke overstap vanwege het ruimtegebrek. Bij het woonhuis aan de Cereslaan staat een houten garage en is voldoende plek om de vrachtwagen te stallen. Alleen moeder Kippersluis is minder in haar nopjes: het woongenot is in eerste instantie aanzienlijk minder dan wat ze in de Versteeghstraat gewend was.

Kippersluis Sierbestrating
Kippersluis Sierbestrating

Bijna een jaar later, het is dan begin 1960, moet Kippersluis opnieuw investeren, ditmaal in een Scania Vabis, met inruil van de Austin. Kort daarna viert de op één na oudste zoon Maarten zijn achttiende verjaardag, een goed moment om in pa’s voetsporen te treden. Maarten neemt het stuur van de Scania over, terwijl pa overstapt op de Ford Keulen.

In 1978, niet lang nadat de aandelen van het bedrijf naar de huidige directie zijn overgegaan, volgt de verhuizing naar de Doctor Schaepmanlaan, waar de bedrijfsactiviteiten naast het woonhuis en later ook op een stuk gemeentegrond aan de overkant van de straat verder worden ontwikkeld. Ondanks de weinig rooskleurige economie dwingt ruimtegebrek Kippersluis uit te zien naar een groter bedrijfsterrein. Dat wordt gevonden aan de Nijverheidswerf. Op een oppervlakte van 750 vierkante meter bouwt Kippersluis een gloednieuw bedrijfspand met kantoor, dat in 1993 wordt opgeleverd. Enkele jaren daarvoor is de grondlegger en naamgever van het bedrijf overleden.

 

Door de economische opleving en de daarmee gepaard gaande infrastructurele bouwactiviteiten gaat het Kippersluis zodanig voor de wind, dat men drie jaar later al op zoek moet naar een ruimer jasje. Men komt terecht in Muiderberg, waar naast de A1 en de A6 een industrieterrein van bijna 11.000 vierkante meter beschikbaar is. Een optimale locatie om de klanten efficiënt van dienst te kunnen zijn.

De nieuwbouw wordt in 1999 met het nodige feestgedruis in gebruik genomen. Sierbestrating wordt als nieuwe activiteit in 2000 opgezet en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige B.V. met inmiddels 2 vestigingen. Vanaf nu kunnen aannemers en hoveniers die zelf aan de slag willen,terecht op een terrein zo groot als een voetbalveld, waar Kippersluis een zeer groot assortiment en voorraad bestratingsmateriaal, heeft samengesteld en verkoopt.

Kippersluis Sierbestrating B.V. Alles voor uw tuin! Van tuintegels en natuursteen tot tuinhout.