menu

Keramische tuintegels

De fraaiste keramische tuintegels vindt u bij Kippersluis Sierbestrating! Door onze jarenlange ervaring in de sierbestratingsbranche weten we niet alleen wat mooi is, maar vooral ook wat kwaliteit is. Alleen de allerbeste keramische tuintegels koopt u daarom bij Kippersluis. Daarbij staan we ook nog eens garant voor een voordelige prijs. Benieuwd naar ons assortiment keramische tuintegels? Klik dan gauw op onderstaande afbeelding!

Keramische tegels buiten

In het verleden werden keramische tegels veelal binnen toegepast. De afgelopen jaar zien we echter een omslag en worden keramische tegels steeds vaker in de tuin toegepast. Toch zit er wel een degelijk verschil tussen keramische tegels en keramische tuintegels. Waar gewone keramische tegels binnen minder te verduren hebben, hebben keramische tuintegels het ‘zwaarder’. De keramische tuintegel ligt vaak in een zandbed en wordt zwaarder belast. Hierdoor zijn keramische tuintegels een stuk dikker. Daarnaast is er ook nog een verschil. De keramische tuintegels worden natuurlijk vaker nat, en daardoor zijn ze extra stroef. Hierdoor is de kans op een glijpartij een stuk kleiner. 

 

Wat is belangrijk bij de aanschaf van keramische tuintegels

Bent u van plan keramische tuintegels aan te schaffen? Voor in de tuin of het terras? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken waar u op dient te letten. Zoals hierboven al vermeld is, is het belangrijk om te weten wat de ondergrond van de keramische tuin- of terrastegel gaat worden. U heeft de keuze uit meerdere diktes, waarbij 2,3,4 en 6 cm de meest voor de hand liggend zijn. 

 

GeoCeramica - keramiek gecombineerd met beton.

Bij Kippersluis verkopen wij GeoCeramica, één van de nieuwste producten van MBI De Steenmeesters. De GeoCeramica tegel is een kruising tussen een keramische tegel en een betontegel. Hierbij heeft u de voordelen van keramiek, zoals kleurvastheid en kras- en vorstbestendigheid. Ideaal voor een strak terras! Zoekt u een keramische tuintegel voor in de tuin? Of wilt het een keramische terrastegel? Neemt u dan eens een kijkje in ons Geoceramica assortiment.

Waarom kiezen voor keramische tuintegels buiten?

Keramische tuintegels onderscheiden zich op diverse vlakken van bijvoorbeeld betonnen tegels of tuintegels van natuursteen. Kiest u buiten voor keramische tuintegels, dan heeft u daar waarschijnlijk een specifieke reden voor. Het kan natuurlijk zijn dat u deze tegels eenvoudigweg het mooist vindt. Maar er zitten enkele zeer belangrijke andere voordelen aan het kiezen voor keramiek!

Onderhoudsvriendelijk

Keramische tuintegels zijn zeer goed en eenvoudig te onderhouden. Ideaal voor buiten! Waar beton en natuursteen onherroepelijk met groene aanslag te kampen krijgen, is daar bij keramiek tegels geen sprake van. Eventueel vuil blijft op het oppervlak liggen in plaats van in de tegel te trekken. Een groot voordeel!

Geen last van krassen of vorst

Keramische tuintegels worden gemaakt van zuivere minerale grondstoffen. Ze bestaan voornamelijk uit droge klei en zand. Door de speciale productiewijze, waarbij het materiaal geperst, gedroogd en gebakken wordt in onder meer China en Italië, ontstaat een kwalitatief uiterst hoogwaardige tegel. Dit type tegel staat bekend om de duurzaamheid en de kras- en vorstbestendige eigenschappen.

Keramiek houdt zijn kleur vast

Als u kiest voor keramische tuintegels hoef je niet te vrezen dat deze op den duur hun kleur verliezen. Waar andersoortige tegels nog wel eens willen vervagen, geldt dit niet voor keramiek tegels. Dit komt doordat het om een gebakken product gaat.

Deze en andere voordelen op een rijtje:

  • Eenvoudig te reinigen
  • Geen groene aanslag
  • Geen krassen
  • Grotendeels waterafstotend
  • Kleurvast
  • Niet glad, dus geen uitglijdgevaar

Geschikte ondergrond voor keramische tuintegels

Doordat keramiek lichter van gewicht is dan andere tuintegelmaterialen dient u bij het aanleggen rekening te houden met de ondergrond. In sommige gevallen is het beter om te kiezen voor een ondergrond van bijvoorbeeld split in plaats van het traditionele zandbed. Dit is voornamelijk afhankelijk van de dikte van de tegel. Kiest u voor keramische tuintegels, vraagt u hierover dan gerust advies aan onze medewerkers.

Keramische tuintegels in verschillende soorten, maten en kleuren

In de webshop en in de verschillende showtuinen van Kippersluis Sierbestrating vindt u de mooiste keramische tuintegels voor buiten. Wij hebben een breed en hoogwaardig assortiment voor u geselecteerd. Hierin vindt u tegels in verschillende soorten, maten en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de Anadolu-, Country-, Liverno- of de Trendline-tegels. Door het brede aanbod is er altijd een keramische tegel te vinden die bij uw tuin en smaak past.

Impressie van onze keramische tuintegels

Keramische tuintegels  Keramische tuintegels kopen  Goedkope keramische tuintegels

 

Keramische tuintegels buiten leggen

Wilt u keramische tuintegels in de tuin leggen? Dan is het - zoals gezegd - van belang om rekening te houden met de ondergrond, zodat u langdurig van uw keramieken tegels kunt genieten. Om de kans op verzakking te minimaliseren kunt u kiezen voor een gestabiliseerde ondergrond. Dit geldt ook voor tuinen waar het water lastig wegloopt. Op plekken waar de tuin grote kans heeft op verzakkingen, bijvoorbeeld in Flevoland en Noord-Holland, kunt u beter kiezen voor een losse ondergrond. U kunt het terras dan eenvoudig ophogen. Wij adviseren u graag over de meest geschikte ondergrond voor uw keramische tegels. Uiteraard kunt u de keramische tegels in de tuin ook door ons laten leggen.

Voordelig keramische tuintegels kopen!

Wilt u keramische tuintegels kopen? Dan kiest u voor een langetermijninvestering. Twijfelt u over de soort, de maat of de kleuren? Dan nodigen wij u graag uit om de tegels in een van onze showtuinen in Almere of Muiderberg te bekijken. Zo kunt u de prachtige keramische tuintegels van dichtbij bekijken. Ook voorzien onze medewerkers u hier graag van deskundig advies.

Uiteraard kunt u ons ook altijd bellen of mailen als u vragen heeft. Onze vestiging in Almere kunt u bereiken via 036 30 300 67 of via mailto:almere@kippersluissierbestrating.nl. Voor de vestiging in Muiderberg belt u naar 0294 271 414 of mailt u naar mailto:info@kippersluissierbestrating.nl. Wij helpen u graag bij de aankoop van keramische tuintegels!