menu

Wat kan ik doen tegen groene aanslag op tuintegels?

Groene aanslag op uw tuintegels kan de uitstraling van uw tuin een flinke knauw geven. Gelukkig zijn er manieren om er weer van af te komen. En het wondermiddel heet… Azijn!

Groene aanslag verwijderen met azijn

Het beste werkt schoonmaakazijn, maar ook het gewone azijn uit uw keukenkastje is uitstekend te gebruiken om groene aanslag van uw tuintegels te verwijderen. Verdun de azijn met water (maximaal in een verhouding 1-op-1) en sproei dit met behulp van een plantenspuit of een handige drukspuit over uw tegels. Laat het een dag en nacht intrekken en veeg de tegels de volgende dag schoon met een bezem. Vergewis u er wel van dat het niet gaat regenen, want dan spoelt het azijn vanzelf weer van de tegels af, voordat het zijn werk heeft kunnen doen.

Groene aanslag verwijderen met soda of zout

Ook soda of zelfs eenvoudigweg keukenzout kunnen prima werken tegen groene aanslag. Zeker wanneer u gewoon zout gebruikt dient u wel een flinke hoeveelheid (meer dan twee kilo) op te lossen in pakweg tien liter warm water. Giet het uit over uw tuintegels en laat het een dag of twee intrekken. Ook hier geldt dat het alleen werkt op een droge, zonnige dag.