menu

Hoe moet ik betonnen bestrating onderhouden?

Ondanks dat betonstenen en -klinkers vaak geïmpregneerd of voorzien van een coating zijn, is het wel van belang om ze schoon te houden. Vooral hardnekkige aanslag als vogelpoep kan blijvende schade veroorzaken. Maar ook vlekken die ontstaan doordat aarde, bladeren of olie te lang zijn blijven liggen, kunt u er na verloop van tijd niet meer uit krijgen.

Regelmatig vegen

Om deze reden is het belangrijk uw sierbestrating regelmatig te vegen. U hoeft heus niet ieder gevallen blad meteen te verwijderen, maar zeker in de herfst is het wel verstandig om bijvoorbeeld iedere week even de bezem over uw terras te halen. Het is een relatief kleine moeite en u voorkomt ermee dat u later drastische maatregelen moet treffen om vlekken te verwijderen, hetgeen aanzienlijk meer tijd en moeite kost.

Schrobben met natuurzeep

Verder kunt u een sopje van warm water en een neutrale zeep op natuurlijke basis gebruiken om periodiek het terras te schrobben. Gebruik niet teveel zeep en doe dit ook niet te vaak, het zou de tegels te glad kunnen maken. Wat we verder ten zeerste afraden is het gebruik van bijtende, chemische reinigingsmiddelen en de hogedrukspuit. Deze methoden hebben weliswaar meteen effect, maar verpesten uw terras op de lange termijn.