menu

Hoe tuintegels leggen?

Wilt u weten hoe u zelf tuintegels kunt leggen? U kunt zelf tuintegels leggen door de volgende stappen te volgen:

  • 1. Kies de gewenste tuintegels;
  • 2. zorg voor een stabiele ondergrond;
  • 3. begin met bestraten;
  • 4. ga met de trilplaat over de bestrating;
  • 5. vul de voegen met split of wit zand.

 

hoe tuintegels leggen?tuintegels leggenStap 1: kies de gewenste tuintegels

Uw tuin bestraten begint bij het kiezen van de gewenste tuintegels. Gaat u voor waaltjes, keramische tuintegels of toch natuursteen? Sommige vormen van bestrating vragen om een andere manier van leggen, goed om dit dus van tevoren al te beslissen.

Stap 2: zorg voor een stabiele ondergrond

Een stabiele ondergrond is van belang bij het leggen van tuintegels. Stort voldoende zand en houdt er rekening mee dat dit nog zal inklinken.

Stap 3: begin met bestraten

Heeft u een goede fundering, dan kunt u beginnen met bestraten. Leg de tuintegels op de gewenste plek en klop deze aan met een rubberen hamer. Indien de stenen kleiner gemaakt moeten worden, kunt u dit doen met een steenknipper of slijptol.

Stap 4: ga met de trilplaat over de bestrating

Om de bestrating extra te verstevigen gaat u na het straten met een trilplaat over de tuintegels heen.

Stap 5: vul de voegen met split of wit zand

De laatste stap is het voegen van de tuintegels met split of wit zand. Strooi dit over de tegels en veeg het in met een bezem. Herhaal dit tot de voegen zijn gevuld.

Wat heb ik nodig voor tuintegels leggen?

Voor het leggen van tuintegels heeft u goed gereedschap nodig. Ophoogzand, opsluitbanden, een slijptol/stenenknipper, waterpas, rubberen hamer en trilplaat zijn geen overbodige luxe. Denk daarnaast aan een kruiwagen, schep, paaltjes en touw en uiteraard de bestrating zelf.

Meer weten over tuintegels leggen

Wilt u meer weten over tuintegels leggen? Wij adviseren u graag. Neem contact met ons op, of kom langs in onze showtuin(en).