menu

Welke bestrating verkleurt niet?

Tuintegels met een beschermende toplaag verkleuren vrijwel niet. Dankzij deze beschermlaag, die na de productie aangebracht wordt, worden de poriën van de deklaag gesloten. Hierdoor wordt de tegel beschermd tegen vervuiling. Het is wel van belang dat de tuintegels regelmatig worden gereinigd, ongeacht de beschermlaag.

Kleurechte bestratingwelke bestrating verkleurt niet?

 

Kleurechte bestrating

GeoSteen van MBI is een voorbeeld van een tuintegel met zo’n beschermlaag. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat deze bestrating kleurecht en slijtvast is. GeoSteen is verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten. Qua afwerking kunt u kiezen uit vlak, geprofileerd en gestructureerd.

Hoe kan ik tuintegels reinigen?

Om ervoor te zorgen dat de tegels niet verkleuren is het - ook bij bijvoorbeeld GeoSteen- belangrijk om de tuintegels regelmatig te reinigen. Is de aanslag beperkt, dan kunt u de tuintegels reinigen met schoon en heet water. Pas op met de hogedrukreiniger: dit kan ervoor zorgen dat de kleurmineralen uit de cementlaag worden verwijderd. Heeft u last van mos, dan kunt u gebruik maken van stoom of een goed reinigingsmiddel speciaal voor bestrating.

Meer informatie over kleurechte bestrating

Voor advies over kleurechte bestrating, of het schoonmaken hiervan kunt u contact opnemen met Kippersluis Sierbestrating. Stuur ons een e-mail (info@kippersluissierbestrating.nl) of bel naar 0294 271 414. Om de kleurechte bestrating te bekijken, nodigen wij u graag uit in onze showtuin in Almere of Muiderberg.